Despre florile noastre

ROSE BOX ROMÂNIA asigura cea mai largă și variată gamă de flori din România.Produsele noastre pot fi personalizate în totalitate după preferințele clientului.Dorim ca produsele noastre să atingă perfecțiunea în ochii tuturor clienților astfel, pe lângă restul accesoriilor, cutiei, culorilor etc., care pot fi alese după preferințele clienților, clienții noștri pot alege din trei tipuri de flori: flori din pastă de săpun, flori criogenate și flori naturale.

 • TRANDAFIRI DIN PASTĂ DE SĂPUN

Această variantă reprezintă, din punctul nostru de vedere cea mai optimă opțiune, imită aproape perfect aspectul, textura și mirosul unui trandafir natural, deseori fiind confundați, însă sunt cei mai accesibili și nu mor niciodată, își vor păstra frumusețea pentru totdeauna, gama de culori și modele ce se pot face cu acești trandafiri este nelimitată.Aceștia nu necesită îngrijire specială, trebuie feriți în totalitate de apă și pot fi curățați de praf cu o pensulă pufoasă.

 • TRANDAFIRI CRIOGENAȚI

Trandafirii criogenați sunt trandafiri naturali care sunt supuși unui proces chimic prin care sunt hidratați în profunzime, astfel având o durata de viață mult mai mare ca și trandafirii naturali (1-3 ani). Aceștia sunt și cei mai costisitori și nu necesită îngrijire specială.

 • TRANDAFIRII NATUTALI

Nimic nu va înlocui sensibilitatea, frumusețea, finețea și magia unei flori naturale.Aceasta au o durată foarte scurtă de viață (aproximativ 7 zile) și necesită îngrijire zilnică.

Ce culoare de trandafir să alegem?

De secole, florile au ajutat oamenii sa-si exprime si sa transmita gandurile si sentimentele, iar culorile acestora au jucat un rol foarte important in aceasta privinta.

Trandafirii au fost intotdeauna florile cele mai apreciate, iar pentru ca exista o multitudine de culori si de soiuri exista tot atatea mesaje care pot fi transmise. Tot de secole exista si un limbaj al culorilor, nascut din traditii.

Interpretarile de azi ale culorilor sunt deseori cu mai multe fatete, dar vei gasi mai jos semnificatiile recunoscute ale culorilor trandafirilor:

       • ROȘU:
        In povestile inimii, trandafirul rosu este totdeauna mesagerul perfect.
        De-a lungul veacurilor, trandafirul s-a impletit cu mitologia zeilor si zeitelor, ca simbol al frumusetii, al vietii si al mortii, dar mai presus de toate, ca un simbol al iubirii.Iar trandafirul rosu este cel care azi arata cel mai puternic simbolul iubirii. Prin urmare, in "limbajul florilor", un trandafir rosu inseamna pur si simplu "dragoste".
       • ROZ:Trandafirul roz inseamna fericire, gratie si dulce bucurie, fiind floarea emotiilor blande. Simbolizeaza totodata feminitatea, rafinamentul si eleganta. Dar trandafirii roz nu sunt doar pentru doamne, sunt  foarte potriviti si pentru domni!
       • ALB:Trandafirii albi sunt in mod traditional simbol de puritate, inocenta, virtute si sinceritate. Ei arata respectul si onoarea. In vremurile victoriene, la nastere, trandafirul alb, simbol al nevinovatiei, era daruit pentru a sarbatori sosirea noului-nascut. 
       • GALBEN:
        
        Desi culoarea galbena este adesea asociata cu stari de bucurie si fericire luminoasa, nu a fost intotdeauna asa. Din Evul Mediu pana in timpul epocii victoriene popoarele din Europa considerau culoarea galbena un simbol al vietii pline de neplaceri. Potrivit "limbajului florilor", amaraciunea, invidia si tradarea erau toate calitati care puteau fi "citite" in oferirea de trandafiri galbeni. In context romantic, un buchet de trandafiri galbeni trimis dupa o prima intalnire era un semn ca expeditorul nu se afla in cautarea unui atasament de durata.
       • CORAL/PORTOCALIU:Dat fiind ca in secolele XVIII si XIX trandafirii portocalii erau o raritate, nu e de mirare ca primirea trandafirilor portocalii insemna manifestarea admiratiei, a fascinatiei - un dar de foc al inimii.  Portocaliul este, la urma urmei, culoarea focului, iar focul este adesea folosit ca metafora poetica pentru pasiunile intense.
       • MOV/VIOLET:Trandafirii mov (lila sau violet) erau in trecut asociati cu regalitatea, dar si cu pierderea. Interesant, sensul modern al trandafirilor mov este inca unul al impermanentei, dar una plina de incantare. Romantic, un trandafir mov transmite dragoste la prima vedere - chiar daca aceasta nu poate dura pentru totdeauna, va fi intotdeauna amintita. 
text preluat